Topul universitatilor din Suedia

Universitatea Lund s-a situat pe locul 67 in clasamentul general “QS World University Rankings“, patru pozitii mai sus fata de anul precedent si cea mai inalta pozitie obtinuta vreodata.
Universitatea Uppsala a ocupat a doua pozitie in topul universitatilor suedeze pe locul 79 in clasament, in timp ce Royal Institute of Technology (Kungliga tekniskahögskolan, KTH) ocupat locul 118, cu 24 pozitii mai sus decat anul precendent.
Opt institutii se afla in topul QS si toate mai putin una se situeaza pe pozitii superioare fata de anul anterior, exceptie facand Universitatea din Goteborg care a pierdut 12 pozitii.
Institutul Karolinska, care a castigat pozitia intai intr-un alt top al universitatilor suedeze, nu s-a aflat in clasamentul QS datorita profilului sau specializat. Totusi Karolinska s-a clasificat pe pozitia 10 la nivel global in topul facultatilor de stiinte si medicina.
In timp ce Lund a ocupat pozitia 1 in topul universitatilor Suedeze si locul 10 in Europa continentala, pozitia cea mai inalta in regiunea nordica a fost ocupata de Universitatea din Copenhaga.
Aceasta a ocupat locul 45 in topul QS. Acest top a comparat primele 800 de institutii din lume pe baza a sase criterii printre care cercetare, posibilitate de angajare, predare, perspectiva internationala. Datele pentru top au provenit de la sondaje de reputatie printre cadre didactice si absolventi , cumuland mai mult de 90000 de raspunsuri la nivel global.
Universitatea numarul unu in lume, conform topului QS este Institulul pentru tehnologie din Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology – MIT), urmat de Harvard si Cambridge. Toate institutiile din top 10 sunt fie din Statele Unite fie din Marea Britanie

Topul global al universitatilor

Nu sunt posibile alte comentarii

Spune-ți părerea